Hoe Giro 2023 streamen of bekijken als Belg?

Hoe giro ditalia 2023 streamen als belg

Inleiding

De Giro d’Italia is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld. Als je in België woont en je wilt de Giro 2023 volgen, lees dan verder. In dit artikel laten we je zien hoe je Giro d’Italia 2023 kunt streamen of bekijken in België.

Wat is Giro d’Italia 2023?

De Giro d’Italia is een jaarlijks terugkerende wielerronde die in Italië wordt gehouden. Het is een van de drie grote rondes in het professionele wielrennen, samen met de Tour de France en de Vuelta a España.

Belangrijkste etappes

De Giro d’Italia 2023 bestaat uit verschillende etappes, waaronder bergetappes, tijdritten en vlakke etappes. Deze etappes testen de vaardigheden van de renners op verschillende terreinen en zijn essentieel voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar.

Favoriete renners

Elk jaar strijden de beste wielrenners ter wereld om de roze trui in de Giro d’Italia. Enkele favorieten voor de 2023-editie zijn onder andere Egan Bernal, Remco Evenepoel en Simon Yates.

Hoe Giro d’Italia 2023 te streamen in België

Er zijn verschillende manieren om Giro d’Italia 2023 te streamen in België. Hieronder vind je enkele populaire opties:

VTM GO

VTM GO heeft de uitzendingsrechten van de Giro. Zij zullen dit dus gratis aanbieden voor iedereen binnen de Belgische grenzen. Als je op reis bent tijdens de Giro D’italia, kan je gebruik maken van een VPN om de locatie van jouw computer naar België te verplaatsen.

Eurosport Player

Eurosport Player is een streamingdienst die live sportevenementen, waaronder Giro d’Italia, uitzendt. Voor een vast maandelijks bedrag krijg je toegang tot alle Eurosport-kanalen en kun je de Giro d’Italia 2023 live streamen.

Gratis livestream websites

Er zijn ook enkele gratis livestream websites die de Giro d’Italia 2023 uitzenden. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze streams vaak niet optimaal is, en ze kunnen in strijd zijn met auteursrechten.

Hoe Giro d’Italia 2023 te streamen buiten België

Tegenwoordig maken streamingsdiensten het onmogelijk om als Belg vanuit het buitenland te kijken naar Belgische streams. Wanneer je dus in het buitenland bent tijdens de Giro zal je een extra stap moeten ondernemen om hier toch naar te kunnen kijken. Deze extra stap is het gebruik van een VPN, hiermee verander de locatie van jouw computer weer naar België.

NordVPN

Aan de hand van deze VPN, kan je vanuit elk land in het buitenland surfen vanuit België. Stel dat je in Frankrijk, US, Nederland of welk land dan ook verblijft, zal jouw computer aan de hand van NordVPN toch denken dat je in toch in België verblijft. Klik hier om de extensie van NordVPN te downloaden.

Hoe NordVPN installeren op google chrome

 1. Bekijk de NordVPN-extensie voor Chrome op onze website, en koop deze uit de Google Chrome Webshop.
 2. Klik op de knop Toevoegen aan Chrome.
  Add to chrome button is located next to the name of extension on the right side
 3. Chrome kan je vragen of je de extensie wilt toevoegen. Klik op Extensie toevoegen.

  Add extension button is located in the right bottom corner of the pop-up
 4. Je ontvangt dan een melding van NordVPN dat de extensie is toegevoegd.

  Notification displaying that the NordVPN extension was added to chrome
 5. Zodra de installatie is voltooid, verschijnt het NordVPN-logo op de werkbalk in de rechterbovenhoek van de browser. Als je op het NordVPN-logo klikt, word je gevraagd in te loggen of je aan te melden met Nord Account


   

De mobiele app van NordVPN instellen en gebruiken (android)

 1. Open Play Store. Voer NordVPN in de zoekbalk in en selecteer de NordVPN-app. Tik op Installeren.

Graphical user interface, application Description automatically generated

2. Nadat je de applicatie hebt geïnstalleerd, tik je erop om deze te openen.

Graphical user interface, application Description automatically generated

3.Tik in het hoofdmenu op AANMELDEN om een nieuw account aan te maken of op INLOGGEN als je er al een hebt.

Graphical user interface, application Description automatically generated

4. Als je op een van de twee bovenstaande knoppen drukt, wordt je browser geopend en ga je naar onze pagina Nord Account, waar je ofwel kunt doorgaan met inloggen of een account aanmaken.

Houd er rekening mee dat als je je aanmeldt, je wordt gevraagd om een abonnement te kiezen voordat je de dienst kunt gebruiken.

Graphical user interface, application Description automatically generatedGraphical user interface Description automatically generated with low confidence

5. Maak verbinding met een NordVPN-server om je verbinding met internet veilig en privé te maken. Dit kan op verschillende manieren: door op de knop SNEL VERBINDEN te drukken, op een landnaam in de landenlijst te klikken of een server te vinden via de zoekbalk.

Hoe Giro d’Italia 2023 te bekijken op tv in België

Naast streamingopties zijn er ook enkele tv-kanalen die de Giro d’Italia 2023 uitzenden in België. Enkele van de populaire kanalen zijn:

Eurosport

Eurosport zendt de Giro d’Italia 2023 live uit op hun tv-kanalen. Je kunt genieten van de race door Eurosport te bekijken via je kabel- of satelliet-tv-abonnement.

VTM GO

Proximus Sports is een ander kanaal waar je de Giro d’Italia 2023 op tv kunt bekijken in België. Abonneer je op Proximus Sports via je kabel- of satelliet-tv-provider om de race te volgen.

Giro d’Italia 2023 kijken in de Belgische horeca

In België zijn er veel cafés en bars waar je de Giro d’Italia 2023 samen met andere wielerfans kunt bekijken. Zoek naar een etablissement in jouw buurt dat de race uitzendt en geniet van de sfeer.

Giro d’Italia 2023 volgen op sociale media

Naast het live streamen en bekijken van de Giro d’Italia 2023 op tv, kun je ook de laatste updates en hoogtepunten van de race volgen op sociale media. Volg de officiële Giro d’Italia-pagina’s op platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram voor real-time updates en nieuws over de race.

Tips om Giro d’Italia 2023 zonder onderbrekingen te streamen

Om ervoor te zorgen dat je de Giro d’Italia 2023 zonder onderbrekingen kunt streamen, zijn hier enkele tips:

 1. Zorg voor een snelle en stabiele internetverbinding om buffering en vertragingen te minimaliseren.
 2. Gebruik een bekabelde verbinding in plaats van wifi voor een betere stabiliteit en snelheid.
 3. Sluit onnodige applicaties en tabbladen op je apparaat om de prestaties te optimaliseren.
 4. Gebruik een VPN als je geografische beperkingen wilt omzeilen en toegang wilt krijgen tot streams die mogelijk niet beschikbaar zijn in jouw regio.
 5. Kies voor een betrouwbare streamingdienst of tv-kanaal om de Giro d’Italia 2023 te bekijken, zoals eerder in dit artikel besproken.

Conclusie

De Giro d’Italia 2023 belooft weer een spannende en meeslepende wielerwedstrijd te worden. In dit artikel hebben we verschillende manieren besproken waarop je de Giro d’Italia 2023 kunt streamen of bekijken in België. Of je nu kiest voor een streamingdienst, een tv-kanaal of een gezellig café, zorg ervoor dat je geen moment van de actie mist!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de Giro d’Italia 2023 bekijken als ik in België woon?

Er zijn verschillende opties om de Giro d’Italia 2023 te bekijken in België, zoals via VTM GO, Eurosport Player, gratis livestream websites, Eurosport op tv en Proximus Sports.

Kan ik de Giro d’Italia 2023 gratis bekijken in België?

Ja, VTM GO biedt een gratis stream van de Giro d’Italia 2023 voor iedereen binnen de Belgische grenzen.

Wat zijn de betaalde opties om de Giro d’Italia 2023 te streamen in België?

Eurosport Player en GCN+ zijn betaalde streamingdienst die live sportevenementen uitzendt, waaronder de Giro d’Italia 2023.

Hoe kan ik de Giro d’Italia bekijken als ik buiten België ben?

Voor Belgen die momenteel niet in België verblijven, kan het gebruik van een VPN-dienst zoals NordVPN een oplossing zijn. Hiermee kun je verbinding maken met een server in België en toegang krijgen tot Belgische tv-zenders en streams alsof je in België bent.

Dit artikel is enkel voor educationeel gebruik.