samenvatting rit 5 giro 2023

Game, set and Mads! Pedersen triomfeert in zijn derde grote ronde op rij

samenvatting rit 5 giro 2023

Mads Pedersen heeft zijn hattrick in de grote rondes compleet gemaakt. Hij won vorig jaar in de Tour, was een veelwinnaar in de Vuelta en pakt nu ook een ritzege in deze Giro. Een knappe prestatie van de Deen en zijn ploeg Trek-Segafredo, die vandaag – net als de vorige dagen – heel wat werk verzet heeft.

Clarke en De Marchi verspelen hun kans in de laatste meters

Een vlakke rit met twee klimmetjes en een bochtige finale langs de Amalfikust leek een nieuwe kans voor de sprinters te worden. Een groepje van vijf met Simon Clarke en Alessandro De Marchi kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten, maar het peloton hield hen onder controle.

Mark Cavendish en Arne Marit moesten na een valpartij lossen op een van de hellingen, maar de andere snelle mannen bleven in het peloton. Clarke en De Marchi – de sterkste vluchters – leken geen schijn van kans te maken, maar in het peloton werd er te veel getwijfeld.

Trek-Segafredo, DSM en Bahrain Victorious deden hun best om het gat te dichten, maar andere teams wachtten af. In een nerveuze finale met veel versmallingen en bochten kregen Primoz Roglic en Geraint Thomas af te rekenen met pech, maar beiden verloren vandaag geen tijd.

bron : Sporza

Het duo vooraan had alles in eigen handen, maar ze speelden het slecht uit in de slotkilometer. Ze keken naar elkaar en lieten zich op 300 meter van de streep inhalen. Jammer, maar dit hebben ze aan zichzelf te danken.

Pedersen is de snelste van het pak

Fernando Gaviria ging als eerste aan, maar hij had zijn krachten overschat. Mads Pedersen zat goed gepositioneerd en ging hem voorbij. De Deen hield iedereen af en boekte zijn eerste ritzege in de Giro. Een mooie beloning voor zijn ploeg Trek-Segafredo, die deze Giro al veel inspanningen geleverd heeft.

Morgen: Eerste echte bergrit naar Campo Imperatore

Morgen staat de eerste echte bergrit op het programma met in totaal 3900 hoogtemeters. De finish ligt op Campo Imperatore, een klim boven de 2.000 meter. Een eerste serieuze test voor de klassementsrenners zoals Evenepoel en Roglic.

Uitslag 6e rit Giro D’Italia 2023

 naamploegresultaat
1Mads PedersenTFS3:44:45
2Jonathan MilanTBV+0
3Pascal AckermannUAD+0
4Kaden GrovesADC+0
5Fernando GaviriaMOV+0
6Michael MatthewsJAY+0
7Vincenzo AlbaneseEOK+0
8Marius MayrhoferDSM+0
9Lorenzo RotaICW+0
10Simone VelascoAST+0