Tadej Pogacar verrast wielerwereld: Deelname aan Giro d’Italia in 2024 bevestigd

In een onverwachte wending in zijn raceagenda heeft de Sloveense wielrenner Tadej Pogacar aangekondigd dat hij in 2024 zal deelnemen aan de Giro d’Italia. Deze verrassende beslissing komt nadat eerder bekend was gemaakt dat Wout van Aert ook de overstap naar de Italiaanse grote ronde zal maken.

Pogacar, tweevoudig winnaar van de Tour de France, maakte zijn debuut in de Giro bekend via sociale media, voorheen bekend als Twitter. Dit nieuws volgt op eerdere uitspraken van Pogacar, waarin hij de Giro leek uit te sluiten en de Tour de France als zijn voornaamste focus beschouwde.

De beslissing van Pogacar om de Giro d’Italia toe te voegen aan zijn programma kwam als een verrassing, gezien zijn eerdere opmerkingen over de grotere status van de Tour de France. In november gaf de Sloveen aan: “Als je kans wil maken op de eindoverwinning in de Tour, moet je je daar volledig op concentreren.”

Hoewel Pogacar nu bevestigd heeft dat hij deelneemt aan de Giro, blijft het onduidelijk of dit ten koste zal gaan van zijn deelname aan de Tour de France. Volgens geruchten zou Pogacar beide grote rondes willen rijden in 2024, een zeldzaam streven dat voor het laatst werd bereikt door Marco Pantani in 1998.

Het officiële programma van Pogacar voor 2024 zal naar verwachting worden onthuld tijdens de ploegpresentatie van UAE Team Emirates, gepland voor maandag. Tot die tijd blijft de wielerwereld in spanning afwachten of Pogacar zijn ambitieuze doel nastreeft om zowel de Giro d’Italia als de Tour de France in hetzelfde jaar te rijden.