Wanneer en waar begint de Giro d’Italia 2023

Etappes 2023
Renners in volle vaart tijdens de Giro d'Italia

De Giro d’Italia is een van de drie grote rondes in het wielerseizoen naast de Tour en Vuelta. Het is een epische wedstrijd die bekend staat om zijn prachtige parcours en uitdagende bergetappes in de Alpen en trekt jaarlijks duizenden toeschouwers naar Italië. Wanneer en waar de Giro d’Italia in 2023 start, is een vraag die veel wielerfans bezighoudt. In dit artikel zullen we de startdatum en locatie van de Giro d’Italia in 2023 onthullen.

Startdatum en locatie Giro d’Italia 2023:

 

De Giro d’Italia 2023 start op zaterdag 6 mei in Fossacesia, een gemeente in de provincie Chieti in de regio Abruzzo, en eindigt in Ortona, een kustplaats in de provincie Chieti.

Deze eerste etappe van de Giro d’Italia 2023 is slechts 8,1 kilometer lang en zal een individuele tijdrit zijn. Na de start in Fossacesia rijden ze verder langs de kustweg tot in Ortona. Het parcours is relatief vlak, met op het einde een kleine helling en een korte technisch lastige afdaling naar de finish in Ortona. Meer info en het profiel van de etappe kan je hier terugvinden.

Zoals elk jaar zijn er ook in de Giro 2023 in totaal 21 etappes, waarbij de renners meer dan 3500 kilometer zullen afleggen. De etappes zullen hen door de prachtige regio’s van Italië voeren, met enkele uitdagende bergetappes en sprints in vlakke gebieden.

Conclusie:

 

Als je een fan bent van de Giro d’Italia en van plan bent om de wedstrijd in 2023 bij te wonen, noteer dan de startdatum van 6 mei 2023 in je agenda. De eerste etappe van de Giro d’Italia in 2023 start in Fossacesia en eindigt in Ortona, en is een individuele tijdrit van 8,1 kilometer. Een overzicht van alle etappes kan je terugvinden op deze pagina.