Wanneer start de Giro d’Italia 2023?

Renners in volle vaart tijdens de Giro d'Italia

In 2023 gaat de Giro d’Italia, een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld, van start op 6 mei. De wedstrijd, die traditioneel in Italië begint, zal beginnen met een tijdrit in de stad Fossacesia.

De eerste etappe van de Giro d’Italia 2023 wordt een individuele tijdrit van 9 km door de straten van Fossacesia. De renners krijgen te maken met een uitdagend parcours met 100 hoogtemeters en eindigt op een kleine, maar steile klim.

De tijdrit wordt een cruciale etappe voor de renners, omdat het de toon zet voor de rest van de wedstrijd. De renners zullen tot het uiterste moeten gaan om een goede tijd neer te zetten, want elke seconde telt in een wedstrijd als de Giro. Rijdt Remco Evenepoel hier de concurrentie al op een grote afstand?

Na de tijdrit wacht de renners een slopende drie weken van koersen door de bergen, valleien en kusten van Italië. De Giro d’Italia telt dit jaar acht bergritten, vijf vlakke etappes en drie tijdritten. Meer info zoals de officiele routekaart en een etappe-overzicht over de Giro 2023 kan u hier terugvinden.

De wedstrijd eindigt op 28 mei in Milaan, met een laatste etappe die de renners door de straten van de stad voert voordat ze de finish bereiken op het iconische Piazza del Duomo.

Kortom, de Giro d’Italia 2023 belooft een spannende en uitdagende wedstrijd te worden, met toprenners uit de hele wereld die strijden om de felbegeerde roze trui. De eerste tijdrit in Fossacesia zal al meteen de toon zetten voor de rest van de wedstrijd, en de fans kunnen een aantal spannende gevechten op de weg verwachten als de renners hun weg door Italië vinden.